3 syytä miksi kylmähoito palauttaa nuoruuden tunteen iholle

Kylmähoito on satoja vuosia vanha hoitomenetelmä. Se on noussut viime vuosina ylös suosiossa ja siihen perustuvia hoitopaikkoja ja -tapoja on syntynyt useita.

Myös kotona tehtävät hoidot niin jäävedellä, jääpaloilla ja jääpusseilla ovat alkaneet kiinnostamaan yhä useampia.

Jääkuulat tuovat uuden tavan tehdä kylmähoitoa hygieenisesti ja tehokkaasti. Niillä saa parhaan hyödyn kylmästä, mutta myös lymfajärjestelmän aktivoinnista.

Lyhytkin kylmähoito auttaa palauttamaan nuoruuden tunteen iholle. Tässä on 3 syytä miksi näin tapahtuu.

jääkuulat

1. Kylmähoito laskee turvotusta ja kiihdyttää hoidettavan alueen nesteiden kiertoa

Kylmää käytetään turvotuksen hoitoon eri vammojen yhteydessä. Se on monille varmasti tuttua, kun laitetaan kylmäpussi tai kaivetaan pakastimesta hernepussi iholle turvotusta laskemaan.

Saman voi kuitenkin tehdä, vaikka ei olisi mitään vammoja vaan pelkästään turvotusta.

Kylmä saa hoidettavan alueen ihon verisuonet supistumaan ja nesteitä kiertämään tehokkaammin. Lyhytkin hoito kylmällä auttaa laskemaan turvotusta ja tuntemaan hoidettavan alueen ihon uudistuneeksi.

2. Aktivoi kollageenituotantoa, mikä vähentää ihon ryppyisyyttä

Kollageeni on elimistössä yleisimmin esiintyvä proteiini käsittäen noin kolmanneksen kaikesta proteiinimäärästä kehossa. Kehomme pystyy tuottamaan sitä itse, mutta ikääntymisen myötä se vähenee nopeaa vauhtia.

Kun kollageeni vähenee, alkaa ihon kimmoisuus ja yleinen kuntoa heikkenemään. Se taas näkyy ryppyinä iholla.

Kylmähoidolla voi aktivoida kollageenituotantoa ja siten ehkäistä sen vähenemisestä aiheutuvia muutoksia iholla.

3. Kylmähoito avaa ihohuokosia ja parantaa verenkiertoa hoitoalueella

Kylmä kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa. Se saa aikaan hehkuvan vaikutelman. Ehkä muistat, kun talvipäivänä tulet sisälle ja huomaat peilistä kylmän nostattaman punan?

Samalla se avaa ihohuokosia ja siksi kylmähoidon jälkeen tai sen aikana on hyvä levittää kasvovoide ja käyttää seerumia.

kollageenituotanto

Aiheeseen liittyvät tuotteet:

Nämä saattavat kiinnostaa sinua:

Jaa somessa

6 vastausta

 1. Käytin ennen jääpaloja, joilla hieroin kasvoja ja silmänympäryksiä ennen voiteen levittämistä. Mielestäni sekin on ihan toimiva tapa, mutta sottainen tai ainakin vetinen ja siinä mielessä työläs, että pitää ne jääpaloja aina laittaa tulemaan. Kylmävesi ei aja samaa asiaa, sitäkin olen kokeillut.

  1. Minulla oli käytössä gua sha. Välillä laitoin sen jääkaappiin ennen käyttöä, mutta ei se kovin kauaa viileänä pysynyt. Jääpalat ei kuulosta kivalta suoraan iholle, eikös ne ole vähän turhan kylmiä?

   1. Hei! Todellakin voi monilla tavoilla tehdä kylmähoitoa iholle. Jääpaloja moni käyttää, mutta suosittelemme niiden kanssa laittamaan väliin harson tai jonkin pienen ”eristeen”. Myös kylmästä voi koitua iholle haittaa, jos se aiheuttaa paleltumia.

    Jääkuulissa kylmä pysyy tasaisena pitkään sisällä olevan tähän tarkoitukseen suunnitellun nesteen ansiosta. Kylmä ei myöskään tule suoraan iholle vaan siinä lasi välissä.

 2. Luin jostain, että kasvoja kannattaisi huuhdella kylmällä/jäisellä vedellä? Toimiiko se ja onko hanasta tuleva kylmä vesi tarpeeksi kylmää?

  1. Kylmä vesi on tietysti avuksi. Tavallaan sama kuin kävisi avannossa. Hanastakin saa parhaimmillaan varmasti tarpeeksi kylmää vettä, kun hetken sitä valuttaa. Tämä on varmasti hyvä vaihtoehto, jos muuta ratkaisua ei ole tarjolla.

 3. Käyn talvisin avannossa ja tykkään uida järvessä läpi vuoden. Olen huomannut, että ihoni voi paljon paremmin sen jälkeen kun aloitin tämän ”harrastuksen” pari vuotta sitten. Ja muutenkin olo on kevyempi ja parempi.

  Olen siis samaa mieltä jokaisen kolmen kohdan kanssa.

  En kuitenkaan tykkää sukeltaa tai laittaa päätä veden alle. Siksi innostuin tilaamaan teidän jääkuulat! Niillä saa tosiaan samanlaisen tunteen kasvoille, ei toki ihan vastaa samaa kuin pulahtaisi kylmään järveen, mutta tuntuvat todella hyvältä kasvoilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *